DEVENTER Profielen sloeproei-clinic

 
 
DEVENTER profielen sloeproei-clinic, 12 juli 2014
 

We gaan zaterdag de 12e in zo'n echte stoere roeisloep van 1.300 kg roeien!

 

Onder begeleiding van Kees en enkele andere ervaren Seahorse roeiers krijg je eerst uitleg over sloeproeien en de roeicommando's. Daarna gaan we aan boord en mogen jullie zelf aan de riemen hangen! We gaan daarna lekker het Veerse Meer op ;-)

 

Roeiervaring of goede conditie is niet noodzakelijk.

 

Enkele tips: 

  • Je zit op een houten 'doft', dus een handdoek of kussentje om op te zitten beschermt de billen ;-)
  • Handschoentjes zijn niet noodzakelijk tijdens een clinic. We gaan niet als een gek roeien, maar gaan proberen mooi gelijk en rustig te roeien met het team. Dus de handen worden niet overdreven belast. Als je handschoentjes aantrekt, zorg dan dat ze niet nieuw zijn. De kans op blaren is dan juist erg groot!
  • Je kunt het best sportschoenen dragen.
  • Als het warm is kun je best gaan zweten, dus neem wat droge kleding mee voor de zekerheid ;-)

 

 

De sloep ligt in Kortgene aan de Havenweg. De Havenweg is een doodlopende weg richting camping De Paarekreek, de sloep ligt links aan een privésteiger vlak voor een woonboot. Komende zaterdag zijn ook de Smalstadsfeesten in Kortgene, dus het kan druk zijn. Hou hier rekening mee met parkeren en kom eventueel wat vroeger. Er is zaterdag van alles te doen in Kortgene. Braderie, rondvaarten maken, meevaren met een Powerboat, traditioneel ringrijden etc. Dus je kunt er een daagje uit van maken!

 

We starten om 10:00 uur met een kopje koffie en sluiten uiterlijk rond 12:00 uur af met een hapje eten bij het Grand Café (tegenover de sloep) voor rekening van DEVENTER Profielen! De Seahorse leden zijn vanaf 9:00 uur aanwezig bij de sloep!

 

 

De deelnemers: Patty, Kim, Arnold, Gerard, John, Carla (Carla komt misschien een kijkje nemen, maar roeit niet mee)

 

 

 

© 2009-2018

Sloeproeien Zeeland