Veerse Slag 2016

29-03-2016 18:46

Na een grote opknapbeurt in de winter en 2 maanden te hebben getraind, was het zover, de eerste wedstrijd van 2016 “De Veerse Slag” op zaterdag 26 maart!! Na wat logistieke uitdagingen was het zover. Op weg naar Veere vanuit Wolphaarsdijk met nieuwe bokken, gemaakt door onze roeier Erwin. Onze nieuwe roeier Leon was lekker op tijd bij de sloep om vervolgens de sloep achter zijn bus te hangen. Op naar Veere…. We waren ruim op tijd en konden direct gekraand worden. Nog voor 10:00 uur lagen we in het water bij de haven Oostwatering. Praktisch het hele team was om 10:00 uur aanwezig, tijd voor een bakkie met een bolus…

Om 12:30 uur was het tijd om klaar te zitten in de sloep om naar Veere gesleept te worden door de “Oder” (sleepboot van Marc Beerens, stuurman van De Wilde Mossels). Na een paar rondjes te hebben geproefd van de straffe wind, klonk om 13:06 uur het startschot voor De Seahorse samen met De Schone Waardin en Kaat. Al gauw waren we deze sloepen kwijt en gingen we aan kop, totdat de snelle jongens aan kwamen. Wat was het afzien, het leek wel of we nooit wind mee zouden krijgen, wat een vreselijke wind! Totdat we dan eindelijk toch een stuk de wind meekregen, en even de tijd kregen om een klein beetje op krachten te komen en 'gewoon' even heerlijk lange slagen maken zonder al te veel kracht te hoeven gebruiken. Krachten sparen voor het laatste eiland waar we van één ding zeker waren, volle bak wind tegen tot aan de finish!! Hoppa, daar gingen we, laatste stukkie tegen de wind vechten, ook daar leek voor ons gevoel geen eind aan te komen totdat dan eindelijk daar dat eindschot klonk…. 

Heerlijk, wat een wedstrijd, altijd een tegenvallend stuk zo voor een eerste wedstrijd maar zeker niet voor niets, want we blijken 2e te zijn geworden. Fantastisch resultaat! Dat smaakt naar meer…. Tot over twee weken in Vlissingen bij de Gevangenistorenrace. Nog even 2 keer trainen en dan mogen we weer! Hebben er zin in!!!

—————

Terug