Veerse Meer Race 2014!

21-09-2014 12:27

De Veerse Meer Sloepenrace op 20 september 2014 was weer zeer geslaagd! Onze 'thuis' wedstrijd vanuit Kortgene had het recordaantal van 48 deelnemers uit heel Nederland. De weersomstandigeheden waren ongekend voor deze tijd van het jaar! Boven de 20 graden, nauwelijks wind, en (gelukkig) geen zon tijdens de race. Met startnummer 27 vertrokken we om 13:56 aan onze pittige 17 kilometers. Samen met het Sloepweesje gingen we volle bak de haven uit, draaiden we als eerste het Veerse Meer op, en werd de hele race een één op één strijd met hen. In een supertijd van 1 uur 56 min kwamen we gesloopt maar voldaan over de finish! Waarmee we in de 2e klasse de 2e prijs hadden, en overall keurig 12e zijn geworden. Van de Zeeuwse teams waren wij de beste, en hiermee is ons Kampioenschap 2014 inmiddels veilig gesteld!

Na een overheerlijke maaltijd bij de Graaf van Buren werd het tijd om te gaan klussen. Het thema voor de avondvlootschouw dit jaar was 'sprookjes', en de Seahorse werd voor deze gelegenheid omgebouwd tot vliegend tapijt waar Aladin Boen met zijn Yasmine en overige vrienden hoog boven het water alles goed kon overzien (en de sloep kon sturen!). De Arabische muziek schalde over het hele Veerse Meer..... Met de vliegende Seahorse wonnen wij de vlootschouw!! 

En toen de finale! Het tradiotionele roeiersfeest met de topband TAFKABB ging tot in de vroege uurtjes door! 

Het was weer een Veerse Meer Race om met veel plezier naar terug te kijken. De blaren kunnen nu even herstellen, onze volgende race is de Amsterdamse Grachtenrace op zaterdag 11 oktober ;-)

Voor de eerste foto's van de middagrace, klik hier >>

Voor de eerste foto's van de avondvlootschouw, klik hier >> 

De komende dagen plaatsen we nieuwe foto's in beide albums ;-)

—————

Terug