Sloeproeien voor Kevin!

19-07-2013 08:39

 

Zaterdag 31 augustus: Meters maken voor Duchenne Spierdystrofie

Sinds begin dit jaar is bij Kevin (bijna 3 jaar) de ziekte Duchenne Spierdystrofie vastgesteld. Dit betekent dat zijn spieren langzaam zullen afbreken en hij vroegtijdig in een rolstoel terecht zal komen. Vervolgens neemt snel de arm kracht en functionaliteit af. In de daarop volgende fase ontstaan ademhalingsproblemen en is zelfs beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker bij deze ziekte. Zonder hulp van een geneesmiddel zullen kinderen met deze ziekte dan ook niet oud worden en daarom is er veel geld nodig om het onderzoek naar dit geneesmiddel te versnellen. De stichting Duchenne Parent Project is een stichting van ouders met kinderen met Duchenne. Met deze stichting wordt geld ingezameld voor onderzoek om medicijnen te ontwikkelen voor deze ziekte om te kunnen behandelen of zelfs genezen.

Vrienden van Kevin willen graag voor hem en uiteraard voor alle andere Duchenne kinderen zoveel mogelijk geld inzamelen voor deze Stichting door middel van het maken van “meters voor Duchenne”.

Om de strijd aan te gaan tegen Duchenne gaan ze op zaterdag 31 augustus het zware 17 km lange parcours van de officiële Veerse Meer Race roeien in een 8-persoons wedstrijdsloep! Het 17 km lange parcours over het Veerse Meer zal dus door acht totaal ongeoefende roeiers afgelegd gaan worden! En hiermee willen ze zo veel mogelijk geld ophalen uiteraard!! 

Stichting Wilde Mossels stelt voor deze actie hun sloep 'Noordhoek' inclusief stuurman beschikbaar, en ook wij willen deze actie steunen door met de 'Seahorse' mee te gaan roeien, en de 'Kevin-roeiers' aan te moedigen vanuit onze sloep! De fotograag kan ook mee met ons, zodat onderweg mooie actiefoto's geschoten kunnen worden ;-)

Doneer ook!!

Voor verdere info en stand van zaken, zie https://www.veersemeerrace.nl/roeien-voor-kevin-/

 

 

—————

Terug