Muiden-Pampus-Muiden 3-4 november 2012

05-11-2012 20:29

De laatste wedstrijd van 2012 zit er op! Op vrijdag 2 november vertrokken Martin, Ronnie en Adri bijtijds met de sloep richting Muiden. ’s Avonds volgde de rest, gezellig met z’n allen in een mooie taxibus van onze sponsor Taxi De Vlieger! In Muiden werden de koffers en tassen snel aan boord van de ‘Phoenix’ gebracht, waarna er even een biertje gedronken moest worden in Ome Ko! In de loop van vrijdagnacht kwam iedereen weer netjes aan boord, en na een stevig ontbijt met gebakken eieren gingen we zaterdag even na 12:00 uur de strijd met de woelige baren aan! Samen met De Schone Waardin in onze startgroep werd het een mooie en sportieve onderlinge Zeeuwse strijd! Terwijl de regen gestaag uit de grijze luchten neerdaalde haalden we al snel onze vrienden van de VOC in! Na het ronden van Pampus weer op naar Muiden, waar De Schone Waardin ons na een mega-sprint nipt versloeg tijdens de allerlaatste meters!! Tijd voor een lichte lunch (macaroni met heerlijke saus, met dank aan Pascalle!) en even bijkomen… ’s Middags een totaal andere race. Met wat nieuwe en minder getrainde roeiers en inmiddels fors toegenomen wind viel de 2e ronde tegen. Gelukkig was het inmiddels wel droog geworden, maar de door de stevige Zuidwesten wind opgezweepte golven beukten tegen de sloep, en de terugreis naar Muiden viel zwaar… Na de finish was het tijd voor ontspanning. Vanaf 17:00 uur werden de 1e Seahorse leden al gespot in de feesttent alwaar een prachtig optreden van één van de roeiers uit de W2 inclusief een gastoptreden van Jeroen van der Boom de tent op z’n kop zette! Tot in de late uurtjes werd er gefeest, gedronken en genoten van het legendarische MPM-feest. Ome Ko werd vervolgens ook nog bezocht, waarna het tijd werd voor een welverdiende rust…

Zondag werden we weer gewekt met de geur van gebakken eieren, en tegen 12:00 uur was het tijd voor ons 3e rondje Pampus. Nog enigszins brak van de zaterdag werd het weer een zwaar tochtje, maar de echte sloeproei(st)ers slaan zich hier probleemloos doorheen! Uiteindelijk zijn de 22e geworden (van de 62 herenteams die de 3 races geroeid hebben), dit keer niet het beste Zeeuwse team, maar omdat we na Amsterdam niet meer in te halen waren mogen we ons voor het derde jaar op rij Zeeuws Kampioen Sloeproeien noemen!! Na de finish was het tijd voor kranen, en na een tussenstop bij McDonalds voor een stevige lunch arriveerde de eerste groep rond 16:30 uur weer in Zeeland! De bus met de sloep arriveerde even later ook weer veilig in Zeeland, en na het schoonmaken en aftanken van de bussen zat het er voor iedereen op!

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend, en een meer dan geslaagd seizoen 2012! We zullen komende winter gewoon doortrainen, en maken ons alweer op voor de eerste race in 2013: De Stortemelkrace in Veere ;-)

De foto’s van Muiden-Pampus-Muiden staan hier!

—————

Terug