Muiden-Pampus-Muiden 2013

04-11-2013 17:15

Het sloeproei race seizoen zit er op.... De afsluitende race was een enerverende Muiden Pampus Muiden in het weekend van 2 en 3 november 2013. Vrijdag vertrok de sloep al bijtijds richting Muiden, de rest van het team sloot zich 's avonds aan. Nadat de boodschappen en tassen waren gelost en de hutten op onze zeer luxe slaapboot 'Succes' (met dank aan de 9 Babbelaars!) waren ingericht was het tijd voor een goede traditie op vrijdag: een drankje bij Café ome Ko ;-)

Zaterdag bleek een rustige, bewolkte en wat grijze dag. Dus in de korte broek en T-shirts knallen rond Pampus! Het werd één lange sprint, de 1e 7,5 km lange race in 52 min en 4 sec, en de 2e race in 53 min 57 sec. Tussen de 2 races door ging er een heerlijke macaroni-lunch in, gemaakt door onze BB roeier Ronnie! 

Na een heerlijke warme douche werd het tijd voor het daverende MPM feest! Na een gezellig Hollands uurtje en de prijsuitreiking van zaterdag kwam de band, en tot in de vroege uurtjes was het swingen en feesten in een bomvolle feesttent!! Terug aan boord bleek er een gezellige after-party aan de gang, dus na nog wat drankjes een lekkere tosti's (thanks Jon!) was het tijd om een paar uur te gaan slapen. 

En toen brak zondagochtend aan...... Het rustige weer was over. Dreigende luchten boven Muiden... Windkracht 5-6 met vlagen 7, veel regen, hagelbuien en gemeen korte hoge golven maakten deze race tot een waardige afsluiting van seizoen 2013. Nog ietwat slapjes (te weinig slaap?) pepten we ons mentaal op voor de race, terwijl we de damesteams helemaal doorweekt binnen zagen komen. En toen viel ons startschot, en vlogen we met de wind mee richting Pampus, terwijl de rollers het ons lastig maakten. De ene slag vloog het blad van je riem door de lucht, bij de volgende slag zat de riem tot aan de dol onder water...Auw!! Ondertussen viel de regen met bakken uit de lucht, en kwam er tussendoor nog een forse hagelbui! Na het ronden van Pampus was het bijna 4 km tegen de wind in bikkelen, maar na 1 uur 2 minuten zat het er op! 

Na een zalige hete douche op onze slaapboot was het tijd om de spullen te pakken en weer te vertrekken richting Zeeland. We kijken terug op een fantastisch weekend, en hebben onze slaapplaatsen op de 'Succes' alvast gereserveerd ;-)

In het MPM klassement zijn we netjes 23e geworden van de 65 herenteams, en we prolongeren onze Zeeuwse titel 'Zeeuws Kampioen Sloeproeien heren'!!

De foto's staan op onze site en op Facebook ;-)

We gaan wat onderhoud doen, en dan start onze wintertraining :-) De eerste race van 2014 is de Stortemelkrace op 22 maart!

 

—————

Terug