HT 2014

01-06-2014 23:15

De koninginnerace zit er weer op! Donderdag 29 mei vertrok het HT team richting Harlingen voor de mooiste race van het jaar. Na het kranen vertrokken we met de 15:00 uur boot naar Terschelling, waar Gerard ons verraste met schitterende HT 2014 sweaters. En uiteraard volle pannen macaroni, deze koolhydraten zouden we de volgende dag hard nodig hebben! Nadat de koffers waren uitgepakt, en de spullen voor vrijdag klaar stonden kropen we bijtijds in bed. Vrijdag 30 mei stapten we op de 7:00 uur boot naar Harlingen, met een stralend zonnetje erbij en een vlakke Waddenzee.... De sfeer was prima in Harlingen. Na de domper van 2013 genoot iedereen extra van het feit dat deze 40e HT gewoon door zou gaan! 

We startten in de 4e startgroep, en lagen al vlot aan kop van onze groep. Het eerste stuk leek makkelijk, maar het ontbreken van wind in combinatie met de zon zorgde al snel voor bezwete gezichten. Na de Pollendam werd het water al minder vlak, en met een opstekende wind waren de kilometers in de Blauwe Slenk zwaar. Felle korte golven, flinke stroom en de brandende zon vergden veel van de roeiers. Vanuit de Blauwe Slenk richting het Schuitengat, met een dit jaar nieuwe route, waardoor de HT met bijna 2 km verlengd is en nu bijna 34 km lang. Na de frustrerende ondiepte, waar vrijwilligers in waadpakken naast het geultje staan en waar de felle tegenstroom het gevoel geeft dat je niet meer vooruit komt, brak dan eindelijk de laatste etappe richting Terschelling aan. Opnieuw stroom tegen, en vechtend tegen de pijn een taai stuk. Maar na 4 uur en 16 minuten kwamen we dan over de finish, en mochten we bijkomen met een koud biertje.... :-)

Zaterdag stond in het teken van ontspanning. We hadden prachtig weer, en na een relaxte middag bij Paal 8 en lekker eten was het tijd voor de prijsuitreiking. We hadden dit jaar ook 4 jubilarissen in het team. Ivo, Jon en Kees mochten hun medaille ophalen voor de 15e HT, en Gerard voor zijn 20e HT! Na de prijsuitreiking was het tijd voor het roeiersfeest!!

We eindigende op een keurige 36e plaats, en werden 2e van de Zeeuwse herenteams. Waarmee we nog steeds aan kop gaan in het Zeeuws Kampioenschap! 

De foto's volgen binnenkort, en Jon heeft het hele weekend gefilmd, zie onderstaande video!

—————

Terug