HT 2013, de race die we niet roeiden....

12-05-2013 16:47

Donderdag 9 mei vertrokken we om 8:30 richting Harlingen voor de mooiste race van het jaar, de HT-race Harlingen-Terschelling! In Harlingen aangekomen assisteerden we met het lossen van de Zeeuwse sloepen die per ponton naar Harlingen vervoerd waren. Om 15:00 uur pakten we boot naar Terscheling, waar onze roeier Gerard opnieuw zijn huis beschikbaar stelde voor de roeiploeg. Aangekomen op Terschelling lekker genieten van het zonnetje, en wel wat nerveus over de weersverwachting: ZW kracht 6 met uitschieters 8..... Na de macaroni en even een kort rondje door het dorp en de laatste check van de 'roeitassen' op tijd naar bed met z'n allen, aftellen tot de grote dag! 's Nachts ging het waaien, en steeds harder waaien, dus zou de HT wel doorgaan? Bij de boot om 7:15 hoorden we het vervelende nieuws, de HT werd afgelast vrijdag! Overigens een hele terechte beslissing, op de Waddenzee werd windkracht 8 met uitschieters naar 9 gemeten. Later werd ook bekend dat uitstel naar zaterdag geen optie was, dus voor vele vele sloeproei(st)ers een grote teleurstelling. Tja, wat doe je dan? Ondanks de sterke wind was er wel een lekker zonnetje, dus dat werd terrasjes zitten ;-)

De verslaggeefster van de PZC arriveerde om 11:30 uur op Terschelling om ons te interviewen. En ze heeft weer een schitterend artikel geschreven die zaterdag groots in de PZS stond!

Om 17:30 uur zijn we de roeiersmaaltijd gaan nuttigen in de feesttent. Omdat vele HT deelnemers toch gewoon naat Terschelling kwamen, was er genoeg klandizie. En 's avonds uiteraard lekker op stap met z'n allen! Daar vingen we berichten op over een spontaan idee om 'Bungee-roeien' te organiseren op zaterdag. Stichting 'Terschelling roeit' en 'Stad Kampen' zorgden hiermee voor een gezellige zaterdagmiddag. Bijna 30 teams deden mee, wij haalden helaas de finale niet. 's Avonds bij de prijsuitreiking werd verteld dat dit volgend jaar wederom georganiseert zal worden op zaterdag! 

Ons volgende uitje was heerlijk uit eten bij 'De Drie Grapen' in Midsland. En aansluitend naar de feesttent, waarbij we ons afvroegen in hoeverre het hier druk en gezellig zou worden. Nou, de tent zat tot de nok vol, en tot 2:00 uur vierden we een ouderwets roeiersfeest! Zondag op tijd ons bedje uit, spullen pakken en huis schoonmaken. Na een Cappuccino bij de Zeevaart om 11:15 met de snelboot 'Tiger' naar Harlingen. Een deel van ons ging direct door richting Zeeland, de rest bleef om vanaf 14:00 uur te assisteren bij het laden van de sloepen op het ponton. Tegen 15:30 stond de 'Seahorse' weer op z'n plaats, als het goed is arriveert het ponton dinsdagavond weer in Vlissingen... Onderweg nog even een hapje gegeten, en rond 20:00 uur waren we allemaal moe en voldaan weer in Zeeland.

Ondanks de aanvankelijke grote teleurstelling van het afgelasten van de HT is het toch een supergezellig ouderwets HT weekend geworden. Volgend jaar gewoon de HT 2014!

We danken ons teamlid Gerard voor zijn gastvrijheid, en sponsorbijdrage voor dit weekend! En uiteraard de HT organisatie voor het moedige en terechte besluit de HT af te gelasten en ondanks dat er toch een schitterend HT weekend van te maken!

We richten ons nu op komende races voor en tijdens de zomervakantie: Kaagrace, Zwolse Grachtenrace en Mosselrace

 

 

 

—————

Terug