Het aftellen naar de HT is begonnen!

09-05-2015 08:47

Met nog minder dan een week te gaan zijn alle voorbereidingen voor de jaarlijkse HT race in volle gang. Afgelopen week is de sloep in orde gemaakt en gisteren is de sloep naar Vlissingen-Oost gebracht en staat de sloep inmiddels op het ponton. Dit ponton vertrekt met alle andere zeeuwse sloepen één dezer dagen naar Harlingen. Het vervoer van de sloep naar Vlissingen is mede mogelijk gemaakt door De Zuidschor in Wolphaartsdijk en Auto de Voogd in Vlissingen.

De bemanning is ook rond en we hebben een redelijk trainingschema achter de rug. Daarnaast hebben sommigen van ons behoorlijk wat kilometers in de armen omdat zij bij andere teams hebben ingevallen. 
De bemanning voor deze HT race bestaat uit Pascalle (7e x) , Martin (12e x), Gerard (21e x), Ivo (16e x), Richard (6e x) (van de Schone Waardin), Adri (9e x) en Kees (16e x). Op de reservelijst staat Rob. Het team zal weer door onze vaste stuurman Jon (16e x) over het wad worden geloodst.

De komende week zal er op de voeding worden gelet en gaan we natuurlijk allemaal vroeg naar bed zodat we fit en uitgerust aan de start verschijnen. De stuurman zal de laatste gegevens over stroom, wind en andere info bestuderen om ons zo snel mogelijk naar Terschelling te sturen. 

Komende donderdag reizen we met het team al af naar Harlingen om de sloep te lossen, daarna nemen we de boot naar Terschelling om weer intrek te nemen in ons vaste onderkomen op West Terschelling. Gerard zal net als altijd weer voor een flinke pasta maaltijd zorgen.
Op vrijdag vertrekken we dan weer vroeg met een speciale roeiers boot om 6 uur richting Harlingen. Wij zitten in de 6e startgroep en onze starttijd is 9:15 uur. De komende dagen en na de race zullen we regelmatig een update verzorgen via onze Facebook pagina en onze Twitter pagina

We bedanken al onze sponsors die het sloeproeien voor ons mogelijk maken:
Deinco uitzendbureau, Zwemer Watersport, De Graaf van Buren, Camping de Paardekreek, M&K bestrating, Autobedrijf de Voogd en de Zuidschor Watersport.

In de linkjes hieronder kun je nog eens terug kijken naar de beelden van vorig jaar, zowel van het roeien als van het feestje!

https://vimeo.com/97255906

https://vimeo.com/97157864

 

—————

Terug