Grachtenrace Amsterdam 2014

12-10-2014 08:20

De aanloop naar de Grachtenrace 2014 kende wat hobbels. Tot de laatste avond voor de race leek het er op dat we met 7 roeiers de 23 km zware race moesten gaan doen, gelukkig meldde zich 's avonds laat op het nippertje roeier nummer 8! We zouden volgens plan zaterdag om 6:00 uur vertrekken met de Seahorse, echter de chauffeur (Kees) schrok om 6:00 uur wakker en heeft het record douchen/broodjes smeren/naar Kortgene rijden nu in handen! En daar bleek roeier nummer 8 nog niet present... Na deze uit zijn bed te hebben gebeld vertrokken we uiteindelijk bijna een uur later richting A'dam. Ergens bij Leiden politie voor ons, en het bordje 'volgen' ging aan. Eenmaal aan de kant bleken er een aantal zaken niet helemaal in orde, één van de assen van de kar staat scheef, zodat de hele kar niet goed recht achter de auto hangt, zo bleek uit de foto's die de politie had gemaakt toen ze achter ons reden... Dankzij de coulance van de agent (chapeau politie Leiden-Midden!!) mochten we verder, zonder bekeuringen, maar het had niet veel gescheeld of hij had ons naar de RDW gebracht, en dan hadden we deze Grachtenrace gemist!

Tegen 9:45 uur reden we uiteindelijk het terrein op, en liep verder alles op rolletjes. De Seahorse lag snel in het water, de rest van de crew druppelde binnen en om 11:36 klonk ons startschot voor 23 km zwoegen en zweten over Amsterdamse wateren, samen met 121 andere sloepen. Het team was niet top-fit dus inzet was om zoveel mogelijk een rustige, stevige en lange slag te roeien. De stuur manoevreerde de sloep handig onder de 70 te passeren bruggen door, en voorkwam dat we veel in de clinch kwamen met andere sloepen. Tijdens de race ging het steeds harder regenen, dus ondanks de relatief hoge temperaturen bleven de roeiers lekker koel ;-)

Na 2 uur 48 min 10 sec gingen we over de finish, waarmee we keurig 26e zijn geworden in de einduitslag. Bovendien 2e Zeeuwse team en daarmee in het Zeeuws Kampioenschap 2014 ook veilig gesteld. Zelfs als we MPM niet roeien zijn we Zeeuws Kampioen 2014!!

Na de race hebben we in de stromende regen de spullen weer gepakt, en via de traditionele pitstop bij Burger King reden we rond 19:00 uur Kortgene weer binnen.....

De stuur heeft weer een prachtig videoverslag gemaakt! Klik hier >>

Voor de eerste foto's, klik hier >>

 

—————

Terug