1e bij Boulevardrace!

13-04-2014 09:44

Gisteren hebben we de Zeeuwse 'klassieker' Gevangentoren- of Boulevardrace geroeid. Na het kranen werden we als enige sloep op spectaculaire wijze door een loodsboot naar de Koopmanshaven gesleept! Er verschenen 15 sloepen aan de start, aan deze race mogen alleen Zeeuwse teams meedoen. De weersomstandigheden waren goed, misschien iets te rustig voor Seahorse ;-).

Na een mooie start waarbij we gelijk goed afstand namen van Den Gouden Phoenix werd het zweten op de Westerschelde. Vooral na het eerste keerpunt was het zwaar roeien met de wind mee. Na het 2e keerpunt gelukkig weer een verkoelende wind, en na 48 min 42 sec zaten deze 7 pittige kilometers er op! 

Na opnieuw een spectaculaire sleep terug naar de buitenhaven (11 sloepen achter één loodsboot!) en het kranen was het tijd voor lekker eten bij Visamy en vervolgens op naar 'De Concurrent' voor de prijsuitreiking. 

We zijn 1e geworden! En bouwen daarmee de voorsprong in het Zeeuws Klassement op, na 2 races staan we royaal op de eerste plaats. Naast een schittende bokaal van glas ontvingen we tijdens de prijsuitreiking ook de felbegeerde wisselprijs 'Paddeltje'!!

Onze GoPro-man Jon monteerde weer een prachtige video van deze race!

De eerste foto's staan in ons fotoalbum en op Facebook, op naar de volgende race: de HT-race Harlingen-Terschelling!!

 

—————

Terug